İletişim
Bölüm 1: Gıda güvenliği yönetim sistemlerinin denetimini ve belgelendirmesini sağlayan kuruluşlar için gereklilikler
ISO 22003-1:2022 Standardı Haziran 2022'de yayınlanmıştır.
ISO 27001:2022 Standardı yayınlandı
ISO/IEC 27001, bilgi güvenliği yönetim sistemleri (ISMS) için dünyanın en iyi bilinen standardıdır.
Titanyum di oksit kullanımı yasaklandı.
Gıda güvenliği: Gıda katkı maddesi Titanyum Dioksit bu yazdan itibaren yasaklandı. 14.01.2022 tarihinde Avrupa K
ISO Yönetim sistemi standartlarına iklim değişikliği ile ilgili hususlar eklenmiştir.
Uluslararası Standart Teşkilatı (ISO), “Londra İklim Değişikliği Deklarasyonu'nu” desteklemek amacıyla İklim D
TS EN ISO/IEC 27001:2017 geçişi
Türkak tarafından yapılan denetimler sonucunda ISO 27001:2013 belgelendirme yetkimizle ilgili geçiş sürecini baş
Helal, İslam'ın ahlaki ve etik ilkeleri çerçevesinde tüketimine izin verilen ürünleri ifade eder. Helal, gıda, farmasötik bileşenler veya bu durumda kozmetik ve kişisel bakım dahil olmak üzere çok çeşitli tüketilebilir ürünler için geçerli olan bir terimdir.
Helal Kozmetik & Kişisel Bakım Nedir?
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin kalifikasyonu belirlenirken, tüm içerik maddelerinin helal ile uyumlu olması gerekir, ancak bazı içerik maddelerinin uluslararası akredite bir helal sertifika kuruluşu tarafından helal sertifikası alması gerekir. Örneğin ruj yemek yerken veya içerken tüketilebilir. Bu nedenle, ruj, helal olmayan hayvansal türevler veya etanol gibi haram kabul edilen maddeler içeriyorsa, ruju yanlışlıkla yutan kişi haram bir şey tüketmiştir.
Kozmetik ürünlerin helal sayılabilmesi için belirli bileşenleri içermemesi gerekir. Ayrıca, helal olmayan hayvan türevleri içeren içerik maddeleri kesinlikle yasaktır.
Ayrıca ürünün helal sertifikalı sayılabilmesi için etil alkol veya sağlığa zararlı olabilecek herhangi bir madde kullanılmamalıdır.
Helal Kozmetik Felsefesini Anlamak
Güzellik endüstrisi, sürekli bir trend ve talep alanıdır. Yeşil bilincin benzeri görülmemiş yükselişiyle birlikte, kozmetik ambalajlarda vegan veya organik gibi etik terimlere sıklıkla rastlanıyor. Ancak, eko etiğini zorunlu olarak dikkate almayan, ancak 1,9 milyardan fazla Dünya nüfusunun karşılanmamış ve gerçek bir ihtiyacını vurgulayan, "Helal sertifikalı" etiketsiz bir etiket var.
Helal, Kur'an-ı Kerim'e göre izin verilen ve Şeriat (Arapça Kanun) tarafından tanımlanan pazarlık edilemez kriterler açısından yapılan her şeyi ifade eder. Müslümanlar, Helal kabul edilen yöntemlerle üretilen ve işlenen güzellik ürünlerine ihtiyaç duyarlar. Bu yakınsama, çeşitli dinlerin ortamında esastır. Bununla birlikte, bu yazıda Müslüman pazarına girmek isteyen markalar için sahip olduğu sonuçları inceleyeceğiz.
Helal kozmetik pazarı ne kadar büyük?
Helal kozmetik ürünleri, dünya çapındaki Müslüman tüketiciler arasında büyük bir popülerlik kazanmakta ve talep fazlası görmektedir. Helal güzellik endüstrisinin bileşik büyümesinin 2024 yılına kadar yıllık %6,8 artması ve pazarın önümüzdeki 5-10 yıl içinde fırlayarak yaklaşık 60 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilmektedir.
Bir güzellik ürünü nasıl Helal olur?
Helal güzellik ürünleri aşağıdaki gereksinimleri karşılamalıdır:
Helal güzellik ürünleri, gliserol, jelatin, lesitin, kollajen vb., insan vücut parçaları, kan vb. gibi domuz kökenli bileşenlerden yoksun bırakılmalıdır.
Hayvansal içerikler, İslami yasalara uygun olarak kesilmiş otçul hayvanlardan olmalıdır.
Hammaddeler helal sayılan kaynaklardan gelmelidir.
Temel ürünün kendisinden ayrı olarak, kozmetik bileşenlerin formüle edilmesi ve işlenmesi teknikleri hijyen içermeli ve örneğin HAK (Helal Akreditasyon Kurumu) akredite helal güvence sertifikasına sahip olmalıdır. Güzellik ürünleri, ruj ve dudak parlatıcısı, diş macunları veya diş ürünleri gibi kasıtsız yutulmaya maruz kalır veya deodorantlar gibi solunabilir veya sadece epidermal cilt bariyerini geçebilir (topikal uygulama). Üretici ve distribütörlerin, tüketicilere İslami ritüellerin yerine getirildiğinin garantisini vermeleri zorunludur.