KOZMETİK ve KİŞİSEL BAKIM SEKTÖRÜ
İletişim
Küçükbakkalköy Mah. Selvili Sok. No:4 (Canan Business ) Ataşehir - İstanbul
+90 (0216) 314 00 94
+90 (0552) 324 84 43
info@bosscert.com
www.bosscert.com
ISO 27001:2022 Standardı yayınlandı

ISO/IEC 27001, bilgi güvenliği yönetim sistemleri (ISMS) için dünyanın en iyi bilinen standardıdır.

Titanyum di oksit kullanımı yasaklandı.

Gıda güvenliği: Gıda katkı maddesi Titanyum Dioksit bu yazdan itibaren yasaklandı. 14.01.2022 tarihinde Avrupa K

ISO Yönetim sistemi standartlarına iklim değişikliği ile ilgili hususlar eklenmiştir.

Uluslararası Standart Teşkilatı (ISO), “Londra İklim Değişikliği Deklarasyonu'nu” desteklemek amacıyla İklim D

TS EN ISO/IEC 27001:2017 geçişi

Türkak tarafından yapılan denetimler sonucunda ISO 27001:2013 belgelendirme yetkimizle ilgili geçiş sürecini baş

Kozmetik ve Kişisel Bakım

Gelecekte kozmetik ve kişisel bakım sektörünün tüm segmentlerde rekor kazançlar kaydedeceği öngörülüyor. Tüketicilerin güneşe maruz kalmanın tehlikelerinin giderek daha fazla farkına varması ve genç bir görünümün korunmasıyla daha fazla ilgilenmesi nedeniyle, güneşten korunma ve yaşlanma karşıtı ürünlerde özellikle güçlü bir büyüme bekleniyor. Yükselen ülkeler, artan gelir düzeyine sahip nüfuslara yerel olarak üretilen ürünlerden daha kaliteli ürünler sunan uluslararası şirketler için büyük bir potansiyel temsil ediyor.

Artan gelir, tüketicilerin daha ucuz ürünlerden ziyade ürünün etkinliği ve kullanılan bileşenlerle daha fazla ilgilenmesi anlamına geliyor. Bu nedenle üreticiler, sistematik olarak pazar fiyatlarını düşürmeye çalışmak yerine, ürünlerini rakip şirketlerinkinden daha üstün olarak tanıtmaya odaklanıyorlar. Dijitalleşme ve koronavirüs salgını, kozmetik ve kişisel bakımı, alışveriş yapanların çok çeşitli ürünlere, incelemelere ve teslimat seçeneklerine erişebildiği çevrimiçi alana kaydırdı.

Küresel güzellik ve kişisel bakım pazarının 2022 yılında 500 milyar ABD dolarının üzerinde bir değere sahip olacağı tahmin ediliyor. 2026 yılına gelindiğinde ise pazarın 600 milyar ABD dolarının üzerinde bir değere ulaşacağı tahmin ediliyor. Sektörün devam eden büyümesi, tüketicinin güzellik ve kozmetik rejimlerinin yanı sıra temel kişisel bakım ve hijyen uygulamalarına olan ilgisinin sürdüğünü gösteriyor.

Cilt bakımı pazarın en büyük payını oluşturuyor:

Cilt bakım ürünleri, 2022 yılında toplam küresel kozmetik pazarının yüzde 41'ini oluşturdu. Saç bakımı ve makyaj, sırasıyla yüzde 22 ve yüzde 16'lık pazar paylarıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Cilt bakımının toplam kozmetik pazarındaki payı son yıllarda arttı; Sektör, talebin yaşlı tüketicilerden giderek büyüyen genç tüketici tabanına doğru değiştiğine tanık oldu. Yaşlanma belirtilerini geciktirmek amacıyla insanlar cilt bakımını giderek daha genç yaşlarda kullanmaya başlıyor.

Tamamen doğal ürünler tüketiciler için önemlidir:

Tüketiciler daha sürdürülebilir bir şekilde alışveriş yapıyor ve tamamen doğal güzellik ürünlerinin yanı sıra kimyasal madde içermeyen, organik ve bitki bazlı olduğu iddia edilen ürünleri giderek daha fazla tercih ediyor. Bu trend diğer birçok tüketim malı kategorisinde de gözlemlenebiliyor ve hatta genç nesiller bile bu ürün türlerine giderek daha fazla ilgi gösteriyor. Doğal ve organik kozmetik pazarının küresel geliri 2022 yılında yaklaşık 12 milyar ABD dolarına ulaştı ve bu rakamın 2027 yılına kadar önemli ölçüde artacağı tahmin ediliyor.

L'Oréal, dünyanın en büyük güzellik üreticisi seçildi:

L'Oréal'in dünya çapındaki geliri 2021'de 35 milyar ABD dolarını aştı; bu, en yakın rakibi Unilever'den 10 milyar ABD dolarının üzerinde bir artış anlamına geliyor. Diğer önde gelen güzellik üreticileri arasında Estée Lauder Companies ve Procter & Gamble bulunmaktadır.

1909 yılında kurulan L'Oréal Grubu, dünyanın en büyük kozmetik ve güzellik şirketi haline geldi. Şirketin dünya çapında yaklaşık 85.000 çalışanı bulunmaktadır. Yaklaşık 21.000 çalışanımız Avrupa'da, yaklaşık 34.500'ümüz ise Kuzey Asya'da bulunmaktadır.

Kuzey Asya pazara hakim:

The shift in consumers' needs and priorities heavily influenced the beauty market, alongside emerging trends and markets like the K-Beauty one. In 2022, North Asia took the top spot for the largest cosmetic market globally, with a market share of 32 percent. This was followed by North America and Europe, with a market share of 28 and 22 percent, respectively.

Endüstri tanımı

Kozmetik ve kişisel bakım pazarı genellikle beş ana iş segmentine ayrılıyor: cilt bakımı, saç bakımı, makyaj, kokular ve tuvalet malzemeleri. Bu segmentler tamamlayıcı niteliktedir ve çeşitlilikleri sayesinde tüm tüketicilerin kozmetikle ilgili ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilmektedir. Güzellik ürünleri, markanın prestijine, fiyatına ve kullanılan dağıtım kanallarına göre birinci sınıf ve seri üretim segmentlerine ayrılabilir. Diğer birçok tüketim malları endüstrisinde olduğu gibi, doğal ve organik kozmetik ve kişisel bakım ürünleri tüketicilere yaygın bir şekilde ulaşmakta ve pazarın büyük bir payını oluşturmaktadır.

Bu sektördeki pazar liderlerinden bazıları L'Oréal, Estée Lauder Companies, Procter & Gamble, Beiersdorf ve Shiseido'dur. Pazar büyüklüğü, segmentasyon, bölgesel görünümler, alışveriş davranışları ve şirket gerçeklerine ilişkin veriler Statista platformunda bulunabilir.

Bizimle İletişime Geçip, Hizmetlerimiz Konusunda Bilgi Alabilirsiniz!